Hotel La Sala de Camós

Blog

Un lloc on conèixer les històries, les novetats i les anècdotes que tenen lloc a La Sala de Camós i on els nostres hostes poden aportar les seves pròpies històries i comentaris.

Banyoles, La ciutat del llac

Banyoles és un municipi situat al centre de la comarca del Pla de l’Estany, i és de fet la seva capital. El terme és majoritàriament ocupat pel llac pròpiament dit, que és pràcticament el límit oest, i la trama del nucli urbà, i només cap a l’est i cap al nord conté perifèries de terrenys bàsicament agrícoles, amb les prolongacions de la seva àrea cap a Puig Martirià i El Mas d’Usall, cap al nord, i els terrenys de Puigpalter cap a l’est

La ciutat de Banyoles, on es reuneix pràcticament tota la seva població, està ubicada a la riba oriental del llac, enmig d’una depressió natural que té l’origen a la conca lacustre. Més enllà del nucli urbà, hi ha altres antics veïnats i xicotetes urbanitzacions de continuïtat, agrupant un total d’uns 19.400 habitants (2018).

El municipi és el centre de serveis d’una certa extensió d’altres petits municipis rurals, i alhora és beneficiat per la seva relativa proximitat amb Girona. També té un pes significatiu la vocació d’estiueig i identitat turística. El sector industrial també té certa representativitat, així com l’agrícola, que es conserva a certa part del municipi.

Pel que fa al medi físic, la presència de l’estany és, sens dubte, el principal element ambiental i el signe d’identitat de la ciutat de Banyoles, amb un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural. També tenen un gran valor paisatgístic el conjunt de sèquies i hortes, així com el paisatge en mosaic agroforestal que s’inicia a les portes de la ciutat i s’estén cap al nord, l’est i el sud cap a la resta de la comarca.

Banyoles és una ciutat molt activa culturalment. En aquest sentit, sense poder ser massa exhaustius, els principals esdeveniments festius i més tradicionals del municipi són la Festa Major i la Fira de Sant Martirià, el cap de setmana anterior al 24 d’octubre, i les Festes d’Agost, a mitjans agost, a més a més d’un munt de fires i actes culturals.

 

No t’ho perdis

Un passeig amb barca per l’estany, on et sentiràs captivat per la bellesa del paisatge que t’embolcallarà.

Quan anar

Si anem per la Fira de Sant Martirià podrem gaudir amb les activitats eqüestres que s’hi organitzen, ja que la fira està dedicada sobretot al món del cavall.

Què fer

El passeig que enllaça el nucli antic, la Plaça Major i tots els carrers i places del rodal, amb l’estany, és molt recomanable. Si en queden ganes, es pot prolongar durant una bona estona pel camí perimetral.

Sabies que

El Monestir de Sant Esteve de Banyoles, al nucli antic del municipi, és una de les primeres fundacions monàstiques a Catalunya (al segle IX) i el bressol de la ciutat de Banyoles.

Voltants

A prop de Banyoles val la pena agafar la carretera de Mieres i Santa Pau i fer-la lentament, sense presses, i anar parant als pobles i racons.

Alguna consulta?

Empleneu el formulari i en breu ens posarem en contacte amb vosaltres.